top of page
Industrial Construction Worker

Epoxy- acryl

50-Beautiful-and-Minimalist-Presentation-Backgrounds-031.jpg
Ontdek de Voordelen van Epoxy-Acryl Coatings: Een Duurzaam en Veilig Alternatief

In de voortdurende zoektocht naar veiligere en milieuvriendelijkere industriële oplossingen, onderscheiden epoxy-acryl coatings zich als een superieur alternatief voor traditionele polyurethaan (PU) coatings. Deze coatings bieden niet alleen uitzonderlijke prestaties onder diverse omstandigheden maar zijn ook vriendelijker voor zowel het milieu als de gezondheid van de gebruikers.

Unieke Eigenschappen en Toepassingen

Epoxy-acryl coatings zijn ontwikkeld om een alternatief te bieden in situaties waar PU coatings niet geschikt zijn. Dit kan zijn vanwege de complexiteit van de toepassing of milieu- en gezondheidsbeperkingen die het gebruik van PU coatings beperken. Ze worden voornamelijk gebruikt in industrieën waar een hoge UV-resistentie en de mogelijkheid om te werken met een luchtvochtigheid tot 90% vereist zijn. De grootste winst voor gebruikers ligt in het vermijden van iso-cyanaten, die bekend staan om hun negatieve effecten op mens en milieu.

Voordelen van Epoxy-Acryl Coatings

Deze coatings zijn UV-resistent, kleurvast, en bieden een hoge glansgraad. Ze zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren en zijn chemisch resistent, waardoor ze ideaal zijn voor een breed scala aan toepassingen. Eén van de meest significante voordelen is dat deze coatings vrij zijn van iso-cyanaten, wat ze een veiliger en gezonder alternatief maakt in vergelijking met traditionele coatings. Bovendien vereisen ze geen speciale training voor de toepassing, wat ze toegankelijk maakt voor een breed scala aan gebruikers.

Toepassingsproces

Epoxy-acryl coatings zijn eenvoudig aan te brengen met standaard spuitapparatuur, kwasten of rollers. Er zijn geen speciale vaardigheden nodig om deze coatings effectief te gebruiken, wat de implementatie in diverse projecten vergemakkelijkt.

Milieu- en Veiligheidsaspecten

In tegenstelling tot PU coatings, bevatten epoxy-acryl coatings geen gevaarlijke stoffen of iso-cyanaten, waardoor ze een veiligere keuze zijn voor zowel applicators als het milieu. Dit aspect maakt epoxy-acryl coatings een aantrekkelijke optie voor projecten die streven naar een hoge milieustandaard.

offshore foto.jpeg
vloer foto 1.jpg
tankopslag foto 1.jpg
coating foto 1.jpg
Vragen? Kom in Contact met onze Coating Adviseurs

Onze coatingspecialisten kunnen de juiste oplossing voor uw specifieke toepassing voorstellen

50-Beautiful-and-Minimalist-Presentation-Backgrounds-031.jpg
GOPR0056.JPG
Prestaties en Levensduur

Epoxy-acryl coatings zijn ontworpen om meer dan 15 jaar mee te gaan met standaard onderhoudsintervallen. Ze zijn getest volgens de ISO12944 normering, wat hun duurzaamheid en betrouwbaarheid ondersteunt. Deze coatings presteren uitstekend onder extreme temperaturen, hoge vochtigheid en chemische blootstelling, en bieden consistente UV-bescherming over hun gehele levensduur.

Kostenbesparingen

Een opmerkelijke kostenbesparing met epoxy-acryl coatings is dat er slechts één dekkende laag nodig is, in tegenstelling tot meerdere lagen die vaak vereist zijn bij traditionele systemen. Deze efficiëntie in applicatie resulteert in lagere lange termijn kosten en vermindert de totale projectduur.

Conclusie

Epoxy-acryl coatings bieden niet alleen een duurzame en veilige oplossing voor industriële toepassingen, maar dragen ook bij aan significante kostenbesparingen en milieuvoordelen. Met hun superieure prestaties en eenvoudige toepassing zijn ze de ideale keuze voor moderne industrieën die streven naar innovatie en duurzaamheid. Kies voor een toekomst waar veiligheid en efficiëntie hand in hand gaan met onze epoxy-acryl coatings.

bottom of page