top of page
martin-martz-29PaIGCEq10-unsplash.jpg

Glassflake Coatings

50-Beautiful-and-Minimalist-Presentation-Backgrounds-031.jpg
De Revolutionaire Bescherming van Glassflake Coatings

In de hedendaagse industrieën waar duurzaamheid en weerstand tegen agressieve omgevingen van cruciaal belang zijn, bieden glassflake coatings een superieure beschermingsoplossing. Deze coatings, versterkt met dunne plaatjes glas, bieden exceptionele bescherming en zijn in het bijzonder nuttig in chemische en petrochemische toepassingen.

glassflake 1.jpg
Samenstelling en Eigenschappen

Glassflake coatings bestaan uit minuscule, dunne plaatjes van ECR (Electrical Chemical Resistant) glas, die bekend staan om hun uitzonderlijke chemische weerstand. Deze plaatjes worden uniform geproduceerd tot diktes van slechts 100nm, dankzij geavanceerde productietechnieken. Deze toevoeging vermindert de doorlaatbaarheid van de coatings aanzienlijk, waardoor een effectieve barrière tegen dampen, chemicaliën en slijtage ontstaat.

Voordelen en Unieke Eigenschappen

De voornaamste voordelen van glassflake coatings omvatten:

  • Barrièrevorming: Ze bieden een krachtige barrière tegen dampdoorlatendheid.

  • Slijtbestendigheid: Uitzonderlijk resistent tegen slijtage, zelfs onder zware industriële omstandigheden.

  • Brandwerendheid: Bieden verhoogde vuurbestendigheid.

  • Chemische resistentie: Ideaal voor gebruik in omgevingen met hoge chemische blootstelling.

  • Elektrische isolatie: Bieden bescherming tegen elektrische interferenties.

glassflake - steel tank food processing plant.jpg
glassflake - chemical tank refurbishment.jpg
Toepassingsgebieden en Applicatieproces

Glassflake coatings zijn met name waardevol in de chemie- en petrochemie-industrie, waar de eisen aan duurzaamheid en chemische weerstand hoog zijn. Deze coatings zijn specifiek ontworpen om oppervlakken te beschermen tegen extreme industriële omstandigheden.

Ondanks hun hogere viscositeit vanwege de toegevoegde glassflakes, kunnen deze coatings efficiënt worden aangebracht met standaard industriële airless spuitpompen. Dit maakt ze toegankelijk voor een breed scala aan industriële toepassingen zonder de noodzaak voor speciale applicatieapparatuur.

onderwater coatings.jpg
Vragen? Kom in Contact met onze Coating Adviseurs

Onze coatingspecialisten kunnen de juiste oplossing voor uw specifieke toepassing voorstellen

50-Beautiful-and-Minimalist-Presentation-Backgrounds-031.jpg
GOPR0056.JPG
Milieu-impact

Glassflake coatings zijn compatibel met zowel oplosmiddelhoudende als oplosmiddelvrije systemen, wat hun milieuimpact minimaliseert. Ze veranderen de milieuvriendelijkheid van de basiscoating niet, waardoor ze een verantwoorde keuze blijven binnen duurzame operationele praktijken.

Prestaties onder Verschillende Omstandigheden

Een opmerkelijke kostenbesparing met epoxy-acryl coatings is dat er slechts één dekkende laag nodig is, in tegenstelling tot meerdere lagen die vaak vereist zijn bij traditionele systemen. Deze efficiëntie in applicatie resulteert in lagere lange termijn kosten en vermindert de totale projectduur.

Conclusie

Glassflake coatings staan aan de voorhoede van industriële beschermingstechnologieën, met hun vermogen om krachtige barrières te vormen tegen een scala aan bedreigingen. Ze bieden een betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor industrieën die de hoogste eisen stellen aan hun operationele materialen. Investeren in glassflake technologie betekent investeren in de toekomst van industriële duurzaamheid en veiligheid.

bottom of page