Markten

IN2COATING is actief in diverse sectoren.

Hieronder een korte indruk van de verschillende uitdagingen die iedere sector met zich meebrengt.

Chemie

 Coatings nemen een belangrijke plek in bij de bescherming van apparatuur in de chemische industrie. 

Verschillende chemicaliën en processen vragen om chemisch resistente coatings met een lange levensduur. 

Petrochemie

Onze veelzijdige coatings kunnen op diverse plekken binnen de petrochemie worden toegepast.

Onze oplosmiddelvrije coatings zijn een duurzame keuze en het ideale alternatief ten opzichte van conventionele coatingsystemen op basis van oplosmiddelen in chemisch uitdagende processen.

Olie- en gaswinning

 Bij olie-en gaswinning is duurzaamheid van groot belang. Installaties moeten voldoen aan de laatste eisen. Wij hebben voor de olie- en gaswinning diverse projecten succesvol afgerond en zijn de juiste partner bij het kiezen

Tanktransport

 Veiligheid bij het vervoer van chemicaliën over weg en rails zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een betrouwbare coating. Tankcontainers kunnen inwendig worden voorzien van een chemisch resistente coating en hierdoor transport van corrosieve producten veilig mogelijk maken.

Automotive

Iedere carroserie begint zijn leven met een cathodische bescherming in een KTL bad. Deze baden worden zelf ook beschermd met een electrisch isolerende coating. Wij hebben vele jaren ervaring met het beschermen van deze installaties.

Voedingsmiddelen

Veiligheid en voedingsmiddelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Diverse coatingsystemen welke wij voeren zijn geschikt en getest op voedingsmiddelengeschiktheid. Zelf toepassingen waarbij er hogere temperaturen ( tot 100 ˚C ).

Suiker

De suikerverwerkende industrie kent vele toepassingen voor slijtbestendige coatingsystemen. Geschiktheid voor voedingsmiddelen en hogere temperaturen inn de processen zijn geen probleem voor ons. De suikerindistrie kent niet alleen hogere temperaturen, maar ook slijtvaste vraagstukken.

Superjachten

Bij de bouw van superjachten is Nederland een belangrijke wereldspeler. Wij kennen de uitdagingen in deze sector en bieden diverse oplossingen voor uitlaatsystemen, welding- slots, zwembaden, ballast tanks etc. Diverse coatingsystemen zijn ook met een minimale voorbereiding gecertificeerd onder IMO SPSC Lloyds.

Tankbouw

 Een tank vanaf nieuwbouw reeds voorzien van een geschikt coatingsysteem kan grote besparingen opleveren. Hierdoor hoeft een tank niet in een exotische staalsoort te worden gebouwd. Het inwendig aanbrengen van een chemisch resistent coatingsysteem is hierdoor niet alleen kostenbesparend, maar door toepassing van oplosmiddelvrije coatingsystemen ook een beter keuze voor een duurzaam milieubeheer.

Maritiem

De Maritieme sector is de laatste jaren naar alternatieve methodes voor oppervlakte voorbehandeling gaan zoeken. Wij hebben diverse coatingsystemen welke onder de strenge normen van SPSC IMO speciaal ontwikkeld zijn voor applicatie op oppervlaktes welke slechts voorbehandeld zijn dmv HD reiniging in plaats van conventioneel gritstralen.