Bund Lining (2).JPG
Bund Lining (1).JPG

Pompen

Pompen nemen een belangrijke plaats in in de industrie. Zonder gebruik te maken van pompen kunnen vloeistoffen niet vervoerd worden.

Om een pomp optimaal te kunnen inzetten zal er steeds vaker gebruik worden gemaakt van een inwendige coating. Wanneer maak je gebruik van een coating?

Standtijd verlenging:

Door een coating in een pomphuis aan te brengen kan in verschillende gevallen de slijtage worden beperkt. Vak gebeurd dit met speciale vulmiddelen in de coating. Denk hierbij aan vulmiddelen als ceramische delen, glassflakes, silicium carbides etc.

Chemicaliën:

Om agressieve chemicaliën te kunnen verpompen kan een materiaal worden gekozen wat bestand is tegen het te verpompen medium. Vaak zijn dit echter kostbare materialen

Een beter alternatief is om de pomp te voorzien van een chemisch resistente coating. Hierdoor kan een goedkoper basismateriaal worden geselecteerd voor de pomp.

 

Energiebesparing:

Door het aanbrengen van een gladde of hydrofobe toplaag kan er een energiebesparing worden behaald. De coating geeft minder frictie dan een onbehandelde pomp en daardoor zal de opbrengst hoger zijn of het energieverbruik lager.

Besparingentesten hebben aangetoond dat een energiebesparing van 3 – 8 % te realiseren zijn na juist applicatie van een coatingsysteem.

 

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van pomphuizen en kunnen door eigen import van coatings het juiste advies geven. Daarnaast bieden wij het volledig behandelen van de pompen in eigen werkplaats aan.